OPPILAN VINKIT – NÄITÄ KÄY­TÄM­ME ITSE

Nämä kiinnostavat varmasti myös sinua!

Aivan jatkuvasti minulta kysytään, mitä tuotetta / palvelua käytän mihinkin tekemiseen. Koulutuksissa olen jakanut opiskelijoille listaa käyttämistäni palveluista, jotka olen kokenut hyviksi ja tämän listan on moni tallettanut visusti. Minulla on näistä palveluista käyttökokemusta tai syvempää osaamista. Lista kasvaa jatkuvasti. Jos löydät toimimattoman linkin, ole ystävällinen ja laita siitä viestiä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 1

LISTA ON KOOTTU TOIVEIDEN PERUSTEELLA

Tämä lista on pyörinyt monet vuodet padlet-muodossa koulutuksissani (tuo lista on edelleenkin käytössä) ja ollut kiitelty ja monesti tallennettu. Saat ilman muuta jakaa tämän sivun linkkiä eteenpäin – se ilahduttaisi minua kovasti – jos näistä vinkeistä on sinulle ollut hyötyä!

Oppilan vinkit myös sinulle

Päivitetty 12.9.2024

Nyt näitä vinkkejä on koottu yhdelle sivulle ja toivon kovasti, että sinulle on myös iloa näistä vinkeistä. Olen käyttänyt paljon aikaani juuri minulle sopivien palveluiden etsimiseen, testaamiseen ja käyttöönottoon. HUOM! Osa näistä vinkeistä on ns. *kumppanilinkkejä, jolloin saatan saada jonkin palkkion siitä, mikäli sinäkin hankit maksullisen palvelun käyttöösi. Sinä et maksa mitään lisää eikä linkin klikkaaminen koskaan velvoita sinua mihinkään. Sen sijaan saatat saada jonkin alennuksen tai bonuksen linkin käyttämisestä. Esimerkiksi Zenler -kurssialustaan minun kutsullani tutustuvat ovat oikeutettuja 50% alennukseen Oppilan Zenler -verkkokurssista. Olen merkinnyt nämä kumppanilinkit *-merkillä, jotta tunnistat ne.

Linkin klikkaus ei koskaan maksa sinulle mitään eikä se velvoita sinua mihinkään. Mikäli päädyt ostamaan jotain suosituksestani, voit mahdollista palkkiotani ajatella kiitoksena tekemästäni selvittelytyöstä. Löydät vielä lisää vinkkejä listan Padlet-versiosta.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 2

*Oppilan tekoälypohjainen chatbot tehtiin Chatnodella

Joko testasit Oppilan älykästä tekoälypohjaista chatbotia? Se juttelee varsin viisaita ja se on koulutettu Oppilan verkkosivujen sisällöllä plus muulla lisätiedolla. Löydät sen mm. tuolta ylälaidan valikosta nimellä Chatbot sekä sen omalta sivulta. Chatbot oli valtavan helppo tehdä *Chatnoden avulla.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 3

*BeLiven avulla striimaat moneen kanavaan samaan aikaan – ja brändisi näkyy

Pidätkö live-lähetyksiä säännöllisesti? Kaipaatko helppoutta? Ota käyttöön Be.Live ja voit striimata samaan aikaan moneen eri kanavaan, jakaa ruutuasi hallitusti, kutsua tyylikkäästi vieraita mukaan lähetykseen ja brändätä lähetyksen oman brändisi väreillä ja logolla. Voit tehdä testilähetyksiä ja tallentaa lähetyksesi itsellesi talteen helposti. *Be.Live auttaa sinua tässä kaikessa ja voit valita tarpeittesi mukaan monen tasoisista tileistä. Lue lisää ja testaa maksutta 14 vuorokautta.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 4

*Gemini 2 auttaa siivoamaan turhia tiedostoja Maciltasi

Onko sinun tietokoneellasi mahdollisesti tupla- ja triplatiedostoja? Niin minullakin. Niitä saattaa kertyä kiireessä ja ihan tahattomastikin. *Gemini 2 on auttanut minua siivoamaan pois tuplatiedostoja tehokkaasti jo useamman vuoden ajan. Voit testata ohjelmaa maksutta, mutta tiedostojen varsinaiseen siivoamiseen tarvitset maksullisen version. Voit valita vuosimaksun (19,95e, hinta tarkistettu 1/24) tai kertamaksun (44,95e, hinta tarkistettu1/24) tai useamman koneen lisenssin.

Resound logo

Resound poistaa kohinat, turhat tauot ja mutinat äänitteestäsi tekoälyllä

Oletko harmitellut podcastisi tai muun äänitteen kohinaa, turhia taukoja tai muita haasteita? Oletko yrittänyt poistaa kohinaa (juu, suurinpiirtein mahdotonta)? Resound on työkalu, jolla saat äänitteesi kirkkaaksi ja ammattimaiseksi. Maksuttomalla tilillä voit editoida 20 minuuttia ääntä kuukaudessa ja maksullisilla tasoilla saat lisää aikaa ja ominaisuuksia. Tätä työkalua ei kannata ohittaa – testaa ihmeessä ihan maksutta.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 5

*Siivoa iPhonesi tekoälyllä ja säästä iCloud-tilassa – CleanMy®Phone auttaa

Käytätkö puhelintasi tehokkaasti? Ainakin paljon? Alkaako tallennustila huveta? Saatat kaivata puhelimesi siivousta ja nyt se onnistuu kätevästi CleanMy®Phone-sovelluksen avulla. Näiden toimintojen pitäisi olla sisäänrakennettuina puhelimessasi, mutta koska ne eivät ole, on tämä appi kullan arvoinen! Sovellus analysoi puhelimesi kuvat ja neuvoo tärähtäneiden ja tuplakuvien poistamisessa. Se kertoo, paljonko sinulla on kuvakaappauksia ja ruututallenteita sekä Instagramista tai Whatsappista tai muista appeista kertyneitä kuvia. *Testaa maksutta 3 päivää (sen jälkeen alkaa vuoden maksullinen kausi, jos et peruuta. Sovelluksen vuosimaksu on 29,99 euroa (3/2024)). *Lue lisää Applen virallisesta appi-kaupasta ja aloita maksuton kokeilu! Tämä appi on samalta firmalta kuin jo pitkään Oppilassa käytössä olleet Gemini 2 ja Cleanmymac (lue niistä lisää tältä samalta sivulta.)

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 6

*Gelato – Teetä t-paitoja, mukeja ja vaikka mitä omilla painatuksilla

Oletko tehnyt kivoja luomuksia, joista haluaisit teettää t-paitoja, mukeja, julisteita ja vaikka mitä? Nyt se onnistuu helposti ja laadukkaasti Gelaton avulla. Gelato on Norjassa vuonna 2007 perustettu Print-on-demand -yhtiö, jolla on tuotantokumppaneita yli 30 maassa. Voit painattaa erilaisia tuotteita yli sadasta vaihtoehdosta! *Tee itsellesi maksuton tili Gelatoon ja lähde testaamaan, minkälaisia t-paitoja, kännykänkuoria tai kasseja sinä voit teettää!

Confettipagen logo

*ConfettiPage näyttää iloista konfettisadetta mille tahansa sivulle ihan maksutta

Jos haluat vaikkapa verkkokauppasi kiitossivulle tai uuden uutiskirjetilaajan vahvistukseen vähän reipasta ilotulitusta, kurkistapa ConfettiPage-palveluun! Yhden konfettiruiskautuksen voit tehdä maksutta käytettäväksi yhdellä sivustolla ja sen hintana on ilotulitussivun alalaidassa näkyvä pieni teksti, joka johdattaa *ContettiPage-palveluun), mutta jos haluat tehdä enemmän näitä ilotulituksia, on hinta 39 dollaria / 5 sivustoa ja tällöin vältyt myös tuolta sivulla näkyvällä linkillä. Asennus on todella vaivatonta ja tämä toimii niin WordPressissä, Wixissä, Kajabissa, Shopifyssa kuin Zenlerissäkin – ja kymmenissä muissa sivustoissa. *Lue ihmeessä lisää ja tee maksuton konfettisateesi. Voit määritellä konfettien värit, nopeuden ja purskautusten tavan. Lataa tämä sivu uudelleen, niin voit tarkastella uudelleen, millaiseksi minä tämän määrittelin (värit, koot, purskautusten nopeus jne). HELPPOA!

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 7

*Play HT puhuu tekstisi myös suomeksi vaikka blogissa

Suomen kieli on mahdottoman vaikea kieli maailmalla. Mutta kun löytyy palvelu, joka osaa puhua suomea edes auttavasti, innostuin. Play HT on palvelu, johon voit tuoda vaikkapa blogitekstisi ja se muuttaa sen puhutuksi äänitiedostoksi muutamassa minuutissa. *Maksuttomalla PlayHT-tilillä voit ei-kaupalliseen käyttöön testata 5000 sanan muuttamista ääneksi ja saat myös suomalaiset äänet (Anneli, Noora, Selma, Heidi, Harri, Anja) käyttöösi. Voit tauottaa tekstejä ja muokata asetuksia ihan kätevästi. Tarjolla on myös WordPress-lisäosa blogien kätevään ”äänittämiseen”. Käypä kuuntelemassa, miten ”Selma” puhuu Oppilan VPN-artikkelin. Maksullisen tilin tuotoksia voit käyttää kaupallisessa käytössä, hinnat alkaen 39 dollaria / kk.

MacWhisper on tekoälypohjainen työkalu, jolla muutat puheen tekstiksi myös suomeksi.

*MacWhisper – huima työkalu videoiden tekstitykseen ja puheen muuttamiseen tekstiksi

*MacWhisper on tekoälyyn pohjautuva työkalu sinulle, joka käytät Mäkkiä! MacWhisperin maksuton versio kykenee moneen, mutta parilla kymmennellä dollarilla saat (kertamaksulla) huikean ohjelman, joka tekstittää videot sellaisella tarkkuudella, että korjailuja ei juuri tarvita. Voit valita, haluatko tekstitystiedoston videolle vai haluatko vain muokata puheen tekstiksi (transkripti). Voit myös sanella nyt minkä tahansa tekstikentän missä tahansa ohjelmassa Mac-tietokoneellasi. Aikamoista! Ja tämä omalle koneellesi asennettava ohjelma todellakin hoitaa suomen kielen taitavasti. Tietysti myös englannin ja 100 muutakin kieltä. *Testaa vaikka! Ja tuo kertamaksu on hyvin edullinen näin laadukkaasta ohjelmasta – maksutta voit kokeilla täysin sitoumuksetta tuota perusversiota. HUOM! MacWhisperin tekemä käännös pysyy turvallisesti omalla koneellasi eikä tekstiä siirretä minnekään muualle. MacWhisper toimii parhaiten tehokkaalla koneella.

Smaily logo

*Smaily – eurooppalainen uutiskirjetyökalu – maksuton 2000 kontaktiin saakka!

*Smaily saapuu juuri sopivasti täyttämään isot tarpeet! Smailyn palvelimet ovat Euroopassa (Virossa ja Saksassa) eli GDPR on siltä osin helposti hoidettu. Smaily on myös ominaisuuksiltaan kattava (laskeutumissivut, tilauslomakkeet, automaatiot, integraatiot) – ja mikä parasta: voit käyttää Smailya maksutta täysillä ominaisuuksilla 2000 kontaktiin saakka! Lähdepä testaamaan ja tee oma tilisi tai pyydä Oppilan Tainaa luomaan sinulle tili Smailyyn ja kertomaan lisää.

SocialBee logo

*SocialBee – ajasta julkaisuja kerralla kaikkiin somekanaviisi

*SocialBee on pitkään toiminut alusta, jolla voit helposti ajastaa julkaisuja moniin eri somekanaviin. Voit luoda julkaisuja, ajastaa niitä, kierrättää julkaisuja automaattisesti säännöllisin väliajoin, analysoida somejulkaisujesi tehoa ja hoitaa somejulkaisujen hallinnointia, jos vaikka joku toinen tekee niitä puolestasi (hyväksy tai hyväksytä tehdyt julkaisut). SocialBee ei ole halvin eikä sillä ole maksutonta tasoa, mutta voit *maksutta testata sitä 14 päivää. Erityisesti Oppilan Taina pitää SocialBeen selkeästä käyttöliittymästä ja huimasta määrästä omianaisuuksia.

WP Amelian logo

*WP Amelia – mainio ja edullinen ajanvaraustyökalu WordPress/Woocommerce-sivustolle

*WPAmelia on vallan mainio Euroopassa rakennettu ajanvarauslisäosa WordPress-sivustolle. Etsin pitkään Oppilan käyttöön sopivaa ajanvarauskalenteria. Halusin, että ostokset voidaan tehdä Woocommercen avulla ns. kotimaisilla maksutavoilla ja Amelia todella toimii näin. Minulla se on käytössä yhden hengen toimistossa, mutta sitä voi yhtä lailla käyttää monen hengen yrityksessä tai ryhmävarauksissakin. En käytä ollenkaan kaikkia sen ominaisuuksia, joita tulee koko ajan lisää. Olen ollut todella tyytyväinen Ameliaan ja asiakkaani ovat vaivatta varanneet aikoja kalenteristani. Kurkista vaikka, miten se toimii! Amelia on myös edullinen – tsekkaa ja *kokeile!

ProtonVPN logo

*Proton VPN – Sveitsiläinen superturvallinen VPN jopa maksutta

*Proton VPN on sveitsiläinen superturvallinen VPN-palvelu. Ehkä sinulle on tuttu jo ProtonMail, joka on saman yrityksen turvallinen sähköpostipalvelu, jota käyttävät mm. monet toimittajat ja aktivistit ympäri maailman. Proton VPN ei tallenna mitään lokitietoja verkkoliikenteestäsi. Voit käyttää sitä myös maksutta yhdellä laitteella, mikä riittää mainiosti satunnaiseen käyttöön. Kattavampaan käyttöön löydät 10 laitteen VPN-yhteydet kattavilla ominaisuuksilla kaikille laitteillesi (välityspalvelimia yli 60 maassa) alk. 4,99e/kk. Koko hinnaston ja ominaisuudet löydät täältä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 8

*AppSumo – mikä ihme se on?

*AppSumo on palvelu, joka tuo myyntiin monenlaisia uusia palveluita minihinnalla. Yleensä AppSumon kautta voi ostaa tuoreita digimarkkinoinnin työkaluja todella edullisesti hintaan, jolla saa käyttöoikeuden pysyvästi ja jatkossa välttyy kuukausimaksuilta. Totta kai tähän sisältyy pieni riski, sillä palvelut saattavat tuoreen ikänsä takia vaikkapa kadota, mutta sitä tapahtuu aniharvoin. Olen itse shoppaillut AppSumosta kymmeniä palveluita ja jos oikein muistan, on minulle käynyt niin vain kerran. Ja toisaalta, jos pääset ostamaan 49 dollarilla palvelun, josta jatkossa pyydetään 499 dollaria per kuukausi JA siitä on sinulle hyötyä, olet tehnyt todella hyvät kaupat. Minulle on käynyt myös juuri näin ja olen siitä ikionnellinen!

Vimeo

*Vimeo – turvallinen tallennuspaikka videoillesi 25% alennuksella

Vimeo on videoiden tallennuspaikka, jolla on monta etua! Videoittesi yhteydessä ei koskaan näytetä mainoksia. Voit muokata videosoittimen sopimaan brändisi väreihin ja turvata videoittesi tallennuksen. Maksuton Vimeo sopii harrastajalle, mutta kaupalliseen käyttöön tarvitset maksullisen version. Tällä linkillä saat saat 25% alennusta Plus- tai Pro-tilistä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 9

*Camtasia – näin minä kuvaan ja editoin kurssivideoni

*Camtasia on työkalu, jolla minä teen kurssivideot ja aika paljon muutakin. Kuvaan Camtasian avulla ruutuani ja yleensä myös puhuvaa päätäni. Camtasia tekee kummastakin oman videonsa, joita voin vapaasti editoida. Voin siirrellä päätäni ruudulla, rajata videota ja laittaa itseni puhumaan vaikka kännykän ruudulta. Samalla voin tehokkaasti näyttää ruudulta, miten jokin työkalu toimii. Ja kun olen kuvannut, voin editoida videon, lisäillä pätkiä, puhua vielä lisää videoon ja käyttää monenlaisia tehosteita (niitä on tarjolla aika lailla liikaakin eli kaikkia en tosiaan ole käyttänyt). Olen käyttänyt myös monia halvempia työkaluja, mutta silloin olen joutunut kuvaamaan yhdellä ja editoimaan toisella työkalulla. Ja Camtasia on sopinut omaan työskentelytapaani.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 10

*KADENCE – tällä rakennan sivustoani WordPressissä helposti

*Kadence on niin WordPressin kevyt teema kuin myös paketti käteviä työkaluja, osasia, joilla rakennan helposti WordPress-sivuja ihan pelkällä Gutenberg-rakentajalla. Olen luopunut monesta hilavitkuttimesta ja nyt Kadence on suosikkityökaluni. Jos haluat keveän ja yksinkertaisen työkalun, jolla rakennat nopeita WordPress-sivuja, tutustu Kadenceen! Saat myös valtavasti valmiita sivupohjia ja elementtipohjia, joita voit muokata ja hyödyntää tai käyttää vain inspiraationa. Ja Kadence on myös höveli siinä, että olen saanut vuoden aikana vuosipaketin uusimistarjouksia niin, että voin hyödyntää niitä milloin tahansa jo maksetun kauden perään. Tätä harva tarjoaa! (Usein aloitustarjousta ei voi hyödyntää enää jatkossa.)

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 11

*Designrr – e-kirjat ja flipbookit ihan melkein automaattisesti

*Designrr on työkalu, jonka hankin kertamaksulla muutama vuosi sitten. Ajattelin tehdä sen avulla helppoja e-kirjoja, mutta suurin ilo onkin ollut ns. flipbookeista eli lehteiltävistä lehdistä ja dokumenteista. Iso osa Oppilan liidimagneeteista on nykyisin tällaisia lehdenkaltaisia oppaita, joiden sivuja voi kääntää ihan äänen kera. Ja tietysti ne voi ladatakin. Designrr tarjoaa usean tasoisia hinnoitteluita, enkä nyt suoraan muista, miltä tasolta tuo ns. flipbook löytyy. Tutustu siis tarkkaan ominaisuuksiin.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 12

*Upcoach – tehokas valmennusalusta valmentajille ja kouluttajille

*Upcoch on tehokas alusta, joka on suunniteltu coacheille ja valmentajille. Kokoa kaikki materiaalisi samalle alustalle. Anna henkilökohtaisia neuvoja, kokoa materiaalit eri kohorteille, pidä mastermindeja, ryhmävalmennus, yksilövalmennusta…. Jos verkkokurssialusta on liian järeä, Upcoach voi olla ratkaisu tähän.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 13

*Screenpal – helppoa ruuduntallennusta ja videoiden editointia

*Screenpal (aiemmin Screencast-o-matic) on ollut vuosikaudet se työkalu, jonka nappaan, kun haluan nopeasti tehdä videon, jossa näkyy myös puhuva pääni. Se on vain niin kertakaikkisen näppärä ja nopea käyttää. Sillä voit toki tallentaa pelkkää esitystäkin, äänesi taustalla, tai pelkkää omaa kuvaasi. Mukaan saat myös tietokoneen omat äänet niin halutessasi. Editointityökalu kehittyy koko ajan ja sillä voi näppärästi tehdä peruseditoinnit ja vähän enemmänkin. *Lähde ihmeessä testaamaan, sillä maksuttomalla versiolla voit tehdä max 15 minuutin pituisia videoita. Blogissa on juttu tästä työkalusta, lue ihmeessä!

Blocksurvey logo

*Blocksurvey – tietoturvallisia ja näyttäviä kyselyitä

*Blocksurvey on kyselytyökalu, jolla rakennat helposti näyttäviä tyytyväisyyskyselyitä, NPS-kyselyitä ja satoja muita kyselyitä vaikka valmiille pohjalle tai ihan oman makusi mukaan. Blocksurveyn tärkeimpiä ominaisuuksia on tietoturva: vain sinä näet vastaukset. Kun teet tilin Blocksurveyn käyttäjäksi, luot samalla salasanarimpsun, joka on ainoa tiesi takaisin tilillesi, jos kirjautumisesi menisi lukkoon. Sitä ei siis pidä hukata! Kurkista Oppilan nopeaan parin kysymyksen tyytyväisyyskyselyyn. Se on tässä toteutettu keskustelutyyppisenä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 14

Canva – superhelppoa graafista suunnittelua suomenkielisellä työkalulla

Canva helpottaa arkea ja saa sähköisen brändisi säkenöimään! Canvalla teet somepostaukset, käyntikortit, videoiden pikkukuvat, powerpoint-pohjat – ja nyt myös editoit videoita. Maksuton Canva riittää moneen tarpeeseen, mutta Canva Pro säästää aikaasi ja auttaa tekemään vielä upeampia juttuja. Voit sillä ajastaa Canvalla tekemäsi somejulkaisut suoraan somekanaviin. Canvan maksuton versio riittää kuitenkin todella pitkälle.

Padletin logo

Padlet – opetukseen tehoa helposti ja maksutta

Harvoinpa opetan isompaa ryhmää ilman Padletin apua. Mikä on Padlet? Se on työkalu, jolla voit tehdä virtuaalisia eli digitaalisia fläppitauluja. Opiskelijat voivat läiskiä omat virtuaaliset ”tarralappunsa” samalle ruudulle aivan kuin luokassa. Maksuttomaan tiliin mahtuu kymmeniä padletejä ja niitä voi pitää piilotettuina tai julkisina, suojattuina tai ryhmän käytössä. *Nappaa tästä oma maksuton Padlet-tilisi (saan yhden lisäpadletin jokaisesta kolmesta uudesta käyttäjästä, sinä et maksa penniäkään!) ja kurkista myös jättimäiseen (ja muiden muokkauksilta suojattuun somemarkkinoinnin Padletiini, joka on kasvanut vuosikaudet ja tavoittanut satoja opiskelijoita.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 15

*Seravo – Oppilan valinta webbihotelliksi

Kun haluat valita tietoturvallisen webbihotellin, josta saa nopeasti apua, valitse *Seravo. En oikein osaa valita, mistä aloittaa: Seravo hoitaa lisäosien päivitykset, varmistaa tietoturvaa niin monin tavoin, että tämä tila ei riitä, vastaa chatissa tukipyyntöihin ympäri vuorokauden, valvoo sivuston toimivuutta – ja vaikka mitä muuta. Ehken ihan kaikkea edes tarvitsisi, mutta tässä kohtaa en tingi. Ongelmatilanteessa nopeasti saatu apu on sillä hetkellä niin arvokasta, että kuukausihinnasta tinkiminen tuntuu täysin toisarvoiselta. Ja kun niitä ongelmatilanteita ei edes synny Seravon huomassa. Edullisimmillaan 35 euroa + alv / kk ja joka euron arvoinen. Tutustu!

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 16

*Coolors – ota värit haltuun

*Coolors on mitä mahtavin apuväline, kun haluat olla tarkkaa siitä, että sinulla on yhteensopivat värit käytössäsi. Sähköinen brändisi kaipaa selkeyttä ja yhdenmukaisuutta. Coolors auttaa sinua löytämään brändillesi värit, tallentamaan ne ja etsimään vieläpä sopivia aksenttivärejä. Äläkä unohda, että värinäön heikkous on varsin yleinen miesten ongelma (n. 9% miehistä siitä kärsii), ja Coolors auttaa sinua hahmottamaan värejä myös niin, että ne ovat varmasti saavutettavia. Katso lyhyt Youtube-videoni Coolorsin käytöstä! Coolors on tähän asti ollut täysin maksuton, mutta nyt sillekin on tullut (todella edullinen!) pro-taso. Silti voit tehdä sillä edelleen vaikka mitä maksutta!

Payhip logo

*Payhip – tavattoman helppo verkkokurssialusta

*Payhip on verkkokurssialusta, josta löytyy edelleen kuukausimaksuton taso vieläpä kaikilla ominaisuuksilla. Voit myydä verkkokursseja, e-kirjoja, myös fyysisiä tuotteita, jäsenyyksiä, ladattavia tiedostoja… Lue blogiartikkeli Payhipistä ja tee maksuton tili ihan heti.

Mailchimp logo Oppila.fi

Mailchimp – maailman suosituin uutiskirjetyökalu

*Mailchimp on maailman suosituin uutiskirjetyökalu ja sen käyttö on maksutonta 500 kontaktiin asti (uusille asiakkaille, vanhoilla tileillä saattaa olla eri kontaktimääriä). Mailchimp on ollut käytössä jo parisenkymmentä vuotta. Viimeisen viiden vuoden aikana Mailchimpin ominaisuudet ovat lisääntyneet huimasti ja se lähestyykin täysiveristä CRM-järjestelmää. Voit tietenkin lähettää kauniita uutiskirjeitä kontakteillesi, mutta Mailchimpin avulla voit nyt myös tehdä somemainoksia, lähettää postikortteja, tehdä rajattomasti (maksuttomia!) laskeutumissivuja, segmentoida tehokkaasti, tehdä kyselyitä ja vaikka mitä!

Oppila on Mailchimp PRO partner eli osaamisemme on tunnustettua ja tunnistettua. Saat meiltä tehokasta apua ja neuvoja Mailchimp-murheisiisi. Voit varata ajan ajanvarauksestamme, jos haluat yksilöllistä apua tai jos haluat, että hoidamme kirjepohjasi suunnittelun ja kampanjasi, se onnistuu myös. Ota yhteyttä ja kysy lisää! Kun olet tehnyt kauttamme maksuttoman tilisi Mailchimpiin, saatamme olla yhteydessä ja kertoa lisää! Muistathan tilata myös maksuttoman Uutiskirjevinkit-uutiskirjeemme!

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 17

*CleanMyMac X – ja mäkki pysyy tehokkaana ja tilaa vapautuu

Oppila luottaa omenaan eli kaikki koulutukset ja kurssit rakennetaan ja pidetään mäkeillä (Mac mini M1 ja Macbook Pro). Niiden tukena on iPad ja tällä hetkellä iPhone 14 Pro. Näiden synergia ja sen tuomat edut ovat Tainalle mieleen. Macit pysyvät tehokkaina vuodesta toiseen, mutta hoitamista nekin vaativat. Vuosikaudet on mäkkiä hoitanut *CleanMyMac-ohjelma, joka poistaa koneesta tarpeettomat roskat. Se tyhjentelee roskiksia (muitakin kuin sen siellä oikeassa alakulmassa), poistaa turhat käännöstiedostot (no jos tarvitset koreankielisiä tai muita kieliversioita, se ei niihin koske), sen avulla poistat sovelluksia helposti ja kokonaan ja se tekee monenlaisia tarpeellisia konettasi nopeuttavia toimintoja.

Testaamaan pääset ihan maksutta ja suosittelenkin kokeilemaan! Maksuttomalla versiolla voit siivota pienen osan (normaalisti jokainen puhdistuskerta poistaa useita gigatavuja turhaa dataa) ja saat vähän osviittaa ohjelman tehosta. Tälle annan todella lämpimän suositukseni! PS: Jos perheessä on useita mäkkejä, kannattaa hankkia 5 laitteen lisenssi. *MacPaw-perheestä löytyy myös oma siivousohjelmansa PC:lle.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 18

*Zenler – helppo ja edullinen verkkokurssialusta

*Zenler on myös Oppilan valinta verkkokurssialustaksi. Monet vuodet puuhasimme WordPressin kanssa, kunnes Zenler sai vaihtamaan. Oi että! Siinä vasta verkkokurssialusta! Vuosihintaan (tällä hetkellä 647 dollaria) kuuluu rajattomasti verkkokursseja, rajattomasti opiskelijoita, sähköpostimarkkinointi, verkkokauppa, turvallinen tallennustila videoillesi, Zoomin käyttö max. 300 hengen webinaareihin tai live-tunneille…. ja vaikka mitä. Tee sitoumuksetta maksuton tilisi ja rakenna vaikka kurssisi valmiiksi ennen kuin päätät, haluatko hankkia maksullisen version. Ja jos tarvitset apua, Oppilan tehokkaalla kurssilla opit Zenlerin käytön ja rakennat ensimmäisen kurssisi (ja saat kurssin puoleen hintaan, jos teet Zenler-tilisi tuon linkkini kautta). Lue lisää myös täältä ja ilmoittaudu myös Oppilan Tainan maksuttomalle luennolle.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 19

*Ivory Mix – naisellinen kuvapankki

Oletko etsinyt kuvapankkia, jonka kuvia ei ole muualla? Ivory Mix on laadukas, varsin naisellinen kuvapankki, jossa on yli 500 maksutonta kuvaa, joita ei muualla ole, aiheina sisustus, koti, kotitoimisto, liikunta…. *Maksullisia kuvia voit ostaa yksittäin ja aihepiireittäin. *Vuosimaksullisessa kuvapankissa kuvia on tuhansia ja niitä tulee lisää jatkuvasti. Sen lisäksi vuosimaksuun sisältyy monenlaisia verkkokursseja, oppaita ja työkirjapohjia. Lämmin suositus – tee maksuton tili ja hae itsellesi kuvia, jotka Ivory Mixin tiimi on itse kuvannut!

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 20

Happyscribe – tekstitys videoihin vaivatta

Tekstitä myös suomenkielinen videosi helposti ja laadukkaasti. Happyscribe on edullinen (alkaen 10 euroa per 120 minuuttia eli alle 10 senttiä per minuutti) Tee maksuton tili ja testaa. Happy Scribe tekstittää yli 100 kielellä! Voit myös halutessasi tehdä ns. transkriptin eli Happyscript tekee puheestasi puhtaaksikirjoitetun tekstin. Ei, tämä ei ole täysin virheetöntä, mutta vältyt isolta työltä kun joudut lähinnä korjailemaan ”no tota” ja ”niin tota” -lausumiasi pois. Happyscribe tekee halumasi muotoisen tekstitystiedoston, jonka voit liittää vaikka Youtube-videoosi tai Vimeo-videoosi.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 21

*Endorsalilla keräät palautetta ja testimoniaaleja todella kätevästi

Palautteiden kerääminen tulee tehdä mahdollisimman helpoksi! Pitkät lomakkeet eivät innosta vastaajia, mutta vastaamisen helpottaminen ja näyttävä esillepano ovat isosti plussaa. Taina on käyttänyt *Endorsalia jo pidempään ja se on ollut joka pennin arvoinen. Voit selailla Endorsalin kautta tulleita palautteita vaikkapa kurssikauppasivun alalaidasta ja täältä voit testata, miten helppoa palautteen antaminen on. Jokainen palaute menee tarkistukseen, joten höpövastauksia et tule näkemään.

Emojipedia

😊😊😊😊

Hymiöt näkyville tietokoneella

Oletko kaivannut hymiöitä eli emojeja ihan tietokoneella kirjoittaessasi? Siihen löytyy monta tapaa, mutta minä olen käyttänyt Emojipediaa. Se on simppeli sivusto, josta voit hakea hymiöitä ja kun löydät sopivan, kopioi se vain leikepöydälle ja siirrä haluamaasi paikkaan. 😘 Kätevää! Emojipedia ei maksa mitään, mutta sivuilla näkyy mainoksia, jotka eivät mitenkään haittaa sen käyttöä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 22

Active Campaign

*Active Campaign on uutiskirjetyökalu, joka on erinomainen vähän edistyneempään käyttöön. Siltä et löydä maksutonta tasoa, mutta sen sijaan kasvunvaraa on ja voit rakentaa sen avulla täyden CRM-järjestelmän. Jos haluat lähteä kokeilemaan sen käyttöä, saat totta kai parin viikon maksuttoman kokeilun.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 23

PicResize – helppo ja nopea työkalu kuvan koon muuttamiseen

Vaikka koneellani on monenlaisia kuvankäsittelyohjelmia, joskus kaipaan vain nopeaa tapaa tehdä isosta, painokelpoisesta kuvasta sopiva verkkosivuille. Vuodesta toiseen avaan PicResizen. Juu, onhan se vähän ruma ja mainosrahoitteinen, mutta ah, niin toimiva – ja maksuton. Miten se toimii? Avaa PicResize, raahaa haluamasi kuva työpöydältä tai lataa se koneeltasi. Sen jälkeen voit rajata kuvaa ja valita, minkä kokoiseksi haluat sen muokata. Esim. 3000×2000 pikselin kuva, 2 megatavua kooltaan, on aivan liian iso verkkosivuille, mutta sen saa parilla näpsäyksellä vaikkapa 300×200 pikselin kokoiseksi ja tiedostokokokin pienenee lujasti. Sitten vain tallennat sen haluamassasi muodossa koneellesi.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 24

Maksuttomia kuvapankkeja

Ei ole mitään syytä ”lainailla” eli käyttää kuvia luvattomasti netin syövereistä. Muistathan, että ”lainattu googlesta” ei ole kuvan luvallista käyttöä. Mutta ei syytä huoleen, sillä tässä listaan sinulle muutaman kuvapankin, joista saat kuvia maksutta myös kaupalliseen käyttöön. Pidä kuitenkin mielessä, että koska kuvat ovat julkisesti saatavilla, moni muu käyttää samoja kuvia, joten älä ehkä rakenna koko yrityskuvaasi näiden varaan. Jos kaipaat kuvia, jotka eivät pompi silmille useasta paikasta, löydät tästä listasta myös erittäin hyvien maksullisten kuvapankkien linkkejä. Tarkista kuitenkin aina kuvapankin ohjeet kuvien käytöstä, jotta et törmää ongelmiin.

Pexels on suosikkini, koska siellä voit valita, minkä kokoisena haluat kuvan ladata. On turha tallentaa omalle koneelle painokelpoista kuvaa, jos tarvitset vain pienen kuvituskuvan uutiskirjeeseen tai verkkosivuille. Pexelsin haku toimii myös moitteetta suomeksi.

Unsplash ja Picjumbo ovat myös suosittelulistallani. Kumpikaan ei vaadi rekisteröitymistä, mutta Picjumbo on myös alkanut myydä jäsenyyttä. Siihen en ole vielä tutustunut, koska maksuttomat kuvat ovat riittäneet.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 25

*Quaderno ja kansainväliset alvit ovat ojennuksessa

Kansainvälisen verkkokurssialustan tai muun yhdistäminen Suomen markkinoille voi toisinaan olla vähän haastavaa, eritoten jos asiakkaasi haluavat saada kirjanpitokelpoisia kuitteja arvonlisäveroerittelyineen. Quaderno hoitaa tämän puolen puolestasi. Oppila käyttää Quadernoa asteittain kasvavasti New Zenler -verkkokurssimyynnin kohdalla. Kuukausimaksu on alkaen 29 euroa ja voit muokata asiakkaille lähtevät sähköpostit ja kuitit oman brändisi mukaisiksi väritystä, kieliasua ja logoa myöden. Quaderno yhdistyy Stripeen vaivattomasti.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 26

Befunky

Joskus tarvitaan nopeaa ja kätevää kuvanmuokkausta. Löydän itseni usein käyttämästä Befunkyn selaimessa toimivaa kuvankäsittelyohjelmaa, jolla voi tehdä pieniä ja käteviä muokkauksia. Ja Oppilan Instagram-tilin ”mietelausejulkaisut” olen tehnyt Befunkyllä. Minulla on tililläni valmiiksi aseteltu pohja, jolle kirjoitan tekstin. Nopeaa ja kätevää – ja maksutonta.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 27

*Rank Math – ja SEO ojennukseen

Rank Math on erinomainen ja nopea lisäosa WordPressin SEO-asetusten ylläpitämiseen ja kohentamiseen. Oppila vaihtoi *RankMathiin, koska sen maksuttomat ominaisuudet ylittivät aiemmin käytetyn lisäosan ominaisuudet – ja PRO-versiossa ominaisuuksia on vielä tätäkin enemmän. Vaihtaminen on helppoa, samaten käyttöönotto. Edullisin PRO-versio maksaa 59 dollaria / vuosi ja saat sillä jopa tekoälyn ehdottomia hakutermejä käyttöön.

Facebook Sharing Debugger

Jaoitko verkkosivuiltasi linkin Facebookissa ja näkyville tuli ihan väärä kuva. Tiesitkö, että voit etukäteen tarkistaa, että mikä kuva tulee näkyville ns. jakokuvaksi? Facebookilla on kätevä ja ihan maksuton työkalu, jota kannattaa käyttää joka kerta, kun olet julkaissut jotain uutta tai kun olet jakamassa Facebookissa tai Twitterissä jotain tärkeää. Tälle avautuvalle sivulle voit syöttää linkkisi ja jos sitä ei ole aiemmin jaettu Facebookissa, klikkaat Fetch-nappulaa ja sen jälkeen näetkin, mitä Facebook linkistäsi näyttäisi. Ja jos käyt alkuperäisen linkin sisältöä muuttamassa (kuvia lähinnä), käy sen jälkeen vielä ”raapimassa” uusi kuva näkyville.