Payhip on kuukausimaksuton verkkokurssialusta – vielä löytyy sellainenkin! Kokeile vaikka heti
Kuukausimaksuton verkkokurssialusta – tai ilmainen verkkokurssialusta tai maksuton sellainen – on ollut hakutilastojen kärjessä jo pitkään. Ei ihme, että olin vähän skeptinen Payhipin suhteen, mutta verkkokurssikonkarikin sai myöntyä: kyllä, nyt löytyy ominaisuuksia roppakaupalla – ja ilman kuukausimaksua!
*Tämä artikkeli sisältää ns. suosittelulinkkejä. Oppilan Taina on testannut Payhipin ja suosittelee sitä myös sinulle. Mikäli päättäisit hankkia Payhipin maksullisen palvelun, saa Oppilan silloin pienen suosittelupalkkion. Missään tapauksessa et sitoudu mihinkään, jos klikkaat linkkiä ja käyt kurkistamassa! Linkit on merkitty *-merkillä.
Maksuton tai ilmainen verkkokurssialusta oli ihan arkipäivää vielä muutama vuosi sitten, kilpailuakin alalla oli. Mutta sitten täysin ymmärrettävistä (kustannus-)syistä suurin osa verkkokurssialustoista ja verkkokurssipalveluista poisti ns. kuukausimaksuttoman tason kokonaan.
Edelleen tarjolla on monella palvelulla hyvin karsittuja ja edullisia vaihtoehtoja, mutta yleensä aina täytyy jostain jo maksaakin. Kuukausimaksuton verkkokurssialusta on silti monen toiveissa, sillä etenkin alussa monella yrittäjällä on tietystikin tarvetta pitää kulut kurissa.
Nyt törmäsin kuitenkin jo jonkin aikaa vaikuttaneeseen palveluun nimeltä Payhip, jolta löytyy ihan kuukausimaksuton verkkokurssialusta vieläpä kaikilla ominaisuuksilla. Lue lisää ja tee sitten heti itsellesi maksuton tili Payhipiin ja lähde testaamaan!
Mikä on Payhip?
*Payhip on mm. verkkokurssialusta (se on paljon muutakin!), joka on vallan mainio, kun todellakin vain tarvitset alustan e-kirjalle, verkkokurssialustalle tai vain jäsenille tarkoitettuun materiaaliin, jonka haluat pitää maksumuurin takana. Ja itse asiassa voit myydä myös fyysisiä tuotteita. Payhip on kehitetty Britanniassa ja sillä on Trustpilotissa varsin hyvät arvosanat 4,3/5.
Palvelussa ei ole omia uutiskirjetyökaluja (mutta saat liitettyä) eikä siihen ole integroitu kaikkea mahdollista (kylläkin tarpeellista), mitä taas esimerkiksi New Zenler tarjoaa. Mutta se on erittäin hyvä työkalu useimpiin tarkoituksiin ja erityisen hyvä, jos haluat vaikkapa lähteä testaamaan keveästi jotain uutta. Sillä keveys on Payhipin parhaita ominaisuuksia: aloittamiseen ei mene pitkään.
Parasta Payhipissä on nopeus ja matalan kynnyksen aloittaminen. Voit tehdä yhden tuotteen myyntiin todella nopeasti. Ja – tämän pitäisi tietysti olla jokaisessa kansainvälisessä palvelussa jo ihan itsestäänselvyys (mutta ei ole) – Payhip hoitaa myös halutessasi kansainväliset arvonlisäverot EU:ssa ja UK:ssa. Tästä minulla ei ole vielä kokemusta, joten jos kaipaat lisää apua, kysy Payhipin tuesta! Mutta siis: tämäkin kaikki vaikka kyseessä on kuukausimaksuton verkkokurssialusta!
Mitä voit myydä Payhipin avulla?
- Verkkokursseja
- E-kirjoja
- Ladattavia tiedostoja
- Coachausta (voit myydä suoraan ajanvarauksia tai pyytää asiakkaita täyttämään lomakkeen ja hyväksyt sen jälkeen vasta asiakkaan ja annat hänen maksaa)
- Jäsenyyksiä
- Paketteja, joissa on vaikka useampia yllämainittuja
Lisäsin Oppilan e-kirjan Payhipiin testatakseni prosessia eikä siihen mennyt kuin vartti. Kirja oli toki jo valmiina. Ja ilahduin siitä, että Payhip lisää ostajan sähköpostiosoitteen e-kirjaan automaattisesti, mikä on kopioinnin estämiseksi hyvä juttu. Kurkistapa Oppilan Payhip-sivua ja tuota tuotetta tarkemmin.
Verkkokurssille voit rakentaa lasketumis/myyntisivun ja voit liittää opiskelijat postituslistallesi haluamaasi palveuun.
Maksutavat?
Payhipiin on suorat integraatiot Paypalista ja Stripesta. Ja tietysti Zapierin avulla voit yhdistää minkä tahansa ns. kotimaisen maksutavan, jos otat maksuja vastaan vaikkapa WordPress-sivustosi verkkokaupassa.
Saako Payhip-sivuston suomeksi?
Ei saa suoraan, mutta lähes kaiken voit kääntää suomeksi. Ei kaikkea, mutta niin paljon, että melkein sanoisin, etteivät jäljelle jääneet englannin sanaset kovin paljon haittaa. Ehkäpä suomenkielinen Payhip on luvassa, kun meitä suomenkielisiä käyttäjiä on tullut vielä lisää.
Payhip eli kuukausimaksuton verkkokurssialusta – kyllä!
Kyllä, Payhip ei veloita kuukausimaksua, ellet aivan erityisesti halua ottaa sen kuukausimaksullista tasoa. Kaikki ominaisuudet ovat samat eri hinnoittelutasoilla. Ja tottakai myös Payhip haluaa omansa, joten sen myyntiprovisio on ainoa Payhipin suuntaan siirtyvä maksu.
Jos haluat aluksi tehdä vasta kokeiluja, on kuukausimaksuton versio sinulle täydellinen! Vain myynneistä menee 5% provisio Payhipille.
Mistä yllätyin?
Täytyy sanoa, että ihan ensin pidin Payhipiä vain todella kevyenä tapana tuoda kurssi nopeasti myyntiin. Enkä ensin edes huomannut, että Payhipillä voi halutessaan rakentaa ihan komeat sivut, blogin ja upottaa halutessaan tuotteita myyntiin ulkopuolisille sivuillekin.
Sain siis muuttaa käsitystäni. Ihan kovin usein ei tällainen verkkokurssikonkari tule samalla lailla yllätetyksi!
Payhipin plussat:
- Erinomainen tapa aloittaa!
- Keveät kustannukset
- Nopea tapa tuoda vaikkapa e-kirja myyntiin
- Hyvin selkeä käyttöliittymä
- EU-arvonlisäverojen hallinta
- Selkeät laskeutumissivut verkkokursseille
- Keveät blogiominaisuudet
- Selkeä sivusto
- Kupongit
- Kumppanimarkkinointi
Miinukset
- Todennäköisesti tarvitset markkinointia ja toimintaasi varten muitakin palveluita
- Ei sisäänrakennettua uutiskirjettä tai muita sähköpostitoiminnallisuuksia
- Kaikkea ei voi kääntää suomeksi
- Ei kotimaisia maksutapoja
- Ulkoasun muokkaus on hiukan rajallista
- SEO-ominaisuudet rajallisia
Jos kiinnostuit, *käy ihmeessä tekemässä maksutta oma tilisi Payhipiin ja lähde tutustumaan siihen. Etenkin jos vielä pohdit, josko oman verkkokurssin rakentaminen tai e-kirjan kirjoittaminen voisi olla sinun juttusi, tällä palvelulla pääset alkuun todella edullisesti!
Kaipaatko apua Payhipiin perehtymisessä?
Varaa ajanvarauksesta itsellesi sopiva hetki ja käydään yhdessä läpi, miten pääset Payhipiin nopeasti sisälle.
Taina Norha
Taina kouluttaa ja konsultoi markkinointiviestintää ja digitaalista markkinointia Oppila Oy:ssä. Seuraa Instagramissa @tainanorha ja @oppila.fi Taina on valmistunut viime vuosituhannella kauppatieteiden maisteriksi (KTM) (markkinointiviestintä) Turun kauppakorkeakoulusta ja hänellä on myös ammatillisen opettajan pätevyys (AmO).
Löydät myös Tainan ja puolisonsa Kirjallisia-kirjablogin sekä sen Instagram-tilin @kirjallisia